sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Aamupäivä

Hyvin nukutun yön jälkeen puoli 9 aikaan Shaggy alkoi heräillä ja liikuskella olohuoneessa. Makkariin ois kovasti tehnyt mieli tulla, mutta ei uskaltanut sitten millään - ovella vaan kävi heiluttamassa häntää :)

Mä sit nousin tarkistamaan paikkoja ja pitämään pojalle seuraa. Mitään tarpeita taikka tuhoja ei oltu yön aikana tehty. Lelut alkoi vähän kiinnostaa ja poitsu oli selkeästi pirteämpi kuin eilen - alkaa tietysti rauhoittavan vaikutus hälvetä. Kovasti ottaa sisällä kontaktia ja tulee luokse - korvan takaa rapsuttelu on lähes taivaallista :) Ei kuitenkaan seuraa perässä joka askelta, mikä on hyvä merkki. Tuo oma paikka on nyt selkästi oma paikka - siihen aina palaa rapsuttelujen jälkeen ja sinne viedään leluja.



Kamerahan olikin jotenkin ihan huippu-siisti juttu.. meinas ihan hepuli iskeä kun aloin kuvata - Shaggy nousi oikein takajaloilleen ja pyörähteli ja heilutti häntää ihan intona :)

(tulee muuten niin punasilmäisiä kuvia vaikka on millaset punasilmäisyyden estot päällä :P )



Aamun mittaan uskallettiin sitten jo tutkia asuntoakin vähän enemmän - makkarissa käytiin ja keittiössäkin :)

Puolenpäivän aikoihin alettiin jo vähän huolestua, kun ei sitä pissaa vieläkään kuulunut - olihan edellisestä jo noin 15 tuntia.. päätettiin lähteä taas kokeilemaan ulkoilua. Sylikyydillä jälleen mentiin ja mentiin nyt sitten suoraan tuohon pikkuseen puistoon vastapäätä, kun siellä eilenkin ne pupujen hajut oli kiinnostavia. Ja nyt jo vähän liikuttiinkin! :) Kovasti Shaggy nuuskutteli ja vähän vielä sitä samaa kuin eilen, että mentiin pari metriä ja sit taas äkkiä takas ja sit taas pari metriä pidemmälle - ja taas takas :D hihnaa ei enää aristellut niin paljoa, eikä enää ollenkaan ihmetellyt sitä et mä siinä roikuin perässä :D

Tuntuu hyvin leimautuvan Taraan ja Chiliin ja halusi mennä niiden perässä.. vei voiton varovaisuudestakin ja ihan kivasti kipiteltiin tollasta pientä puiston reunaa :) Shaggy on kyl tosi huonossa kunnossa - kulkeminen on vähän köpöttelyä ja hyppääminen ei onnistu juuri ollenkaan - takajaloissa ei riitä voima ponnistamaan.

Semmoinen 15 min kierreltiin semmoista 20x30 metrin aluetta ja kun kaikilla oli hyvä mieli niin päätettiin mennä takaisin sisään ettei vaan tuu mitään pelottavaa tai kerralla liikaa. Sylikyydillä jälleen, kun se tien ylitys alkoi pelottaa liikaa. Pisua ei siis tullut vieläkään.

Shaggyn pelko on semmoista jännää - ei se tärise eikä panikoi, mutta tekee vaan stopin ja koittaa kipittää takaisin. Ehkä enemmän semmoista varovaisuutta sanoisin.. nameilla houkuttelukaan ei kuitenkaan auta..ehkä jotain pelon ja varovaisuuden väliltä. (tara on hyvä vertaus-kohde kun se oli tosi arka tullessaan - sehän vaan tärisi ja panikoi ulkona).

Mutta mitään ohikulkevia ihmisiä tai autoja Shaggy ei pelkää - hieno homma! Jopa yks bussi meni ohi, eikä poika reagoinut siihen mitenkään :)

Pian sisälle pääsyn jälkeen tuli sitten se kauan kaivattu pisukin :) ja kakkakin samaan syssyyn :) Masu oli pikkuisen pehmoisella, ja onkin annettu maitohappo-bakteereita.

Päätettiin, että nyt ois suihkun aika - sen verran likainen oli turkki ja tuoksu ihan tarhakoiran. Suihku oli kyl vähän pelottavaa. Namitkaan ei kelvannu ja tarvittiin 2 rapsuttelemaan ja rauhoittelemaan että pysyi paikallaan :( Kiltisti kuitenkin antoi pestä - ei mitään hampaan näyttelyitä. Korvat putsattiin samaan syssyyn ja pari kunnon rastaa leikattiin turkista. Jahka tuo tuosta kuivuu, niin on kyllä furminaattorille töitä! :D

Suihkun jälkeen piti tietysti vielä itse viimeistellä pesu.. ja tämä karvakasa kyllä saa miettimään, että tuliko meille koira vai simpanssi :D



Kaiken tän rankkuuden jälkeen olikin sitten hyvä käydä nukkumaan omalle pedille - ja kyllä poikaa nukuttaakin! nyt on pari tuntia tuossa vetänyt tirsaa ihan täydessä unessa :)




3 kommenttia:

  1. Kiitos! Mahtavaa lukea Shaggyn ensihetkistä Suomessa ja jo paljon kuviakin.Tuo simpanssi kuva on hauska:)))

    T.Pia/KKY ry

    VastaaPoista
  2. Joo, teille tuli simpanssi, se on selvä nyt :D Ei muutaku banaaniostoksille :)

    Ihana koira ja kyllä se siitä lähtee arkikin sujumaan varmasti päivä päivältä paremmin!

    Muistakaa käydä lukemassa myös Robin kuulumisia ;)

    VastaaPoista
  3. shaggylle kyllä tuntuu kelpaavan syötäväksi lähes kaikki pieni irtonainen mitä maasta löytyy, joten banaani vois olla kyl maistuvaa :P

    poitsu muuten piristyy tunti tunnilta.. saapa nähdä mikä adhd meillä kohta on käsissä :D

    VastaaPoista