keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Tilanne-katsaus

Shaggyhän on ollut meillä nyt noin 1,5 kuukautta ja on varmasti aika tehdä pieni katsaus siihen miten poitsu on muuttunut.

Eli tullessaanhan Shaggy oli hyvin arka ja siten saikin kotona lempinimen Säkki, kun pojua sai kantaa paikasta toiseen.
Ovet oli pelottavia ja portaita Säkki ei uskaltanut edes lähestyä. Hihnakin oli kovin pelottava ja epäilyttävää oli, että ihiminen kulki koko ajan kannoilla (tarhallahan ei paljon ihmisten kanssa oleilla). Jos hihna vahingossa kiristyi, seurasi siitä välitön takapakki-reaktio ja pelästyminen.

Sisälläkin meni pari päivää ennenkuin uskaltautui turvapaikastaan olohuoneesta liikkumaan muualla asunnossa.

Sen verran uusi koti jännitti, että tarpeita pidäteltiin ensimmäisinä päivinä jopa vuorokauden, ja vasta viimeisessä hädässä uskalsi tehdä sanomalehdelle. Ulos tekemisestä ei voinut edes haaveilla.

Nappulat ei oikein tahtonut kelvata, eikä eri huoneessa yksin oikein osattu syödä, mutta silti ruokaa piti puolustaa muilta koirilta hyvinkin ärhäkkäästi. Ruokinta-tilanteet olivatkin kovin haastavia silloin.

Peilien ja ikkunoiden heijastukset oli pelottavia ja niille piti haukkua - ja käytävän äänet vielä pahempia.

Ihmisiä Shaggy ei varsinaisesti pelännyt, mutta oli kyllä todella varovainen vieraiden ihmisten suhteen ja meitäkin säikkyi jos tehtiin nopeita liikkeitä tai jos ääni korottui enemmän. Varovasti uskalsi meiltä kuitenkin hakea läheisyyttä.

Myös fyysisesti Shaggy oli vähän huonossa kunnossa - turkki takussa (jopa muutamia rastoja piti leikata pois) ja liian vähäisestä liikunnasta johtuva huono ryhti ja surkea lihaskunto. Edes sohvalle poju ei päässyt hyppäämään kun ketteryyttä ei ollut laisinkaan, eikä takajaloissa riittänyt ponnistusvoima. Vähän pulleakin poitsu oli.

Jo viikossa tapahtui todella suuria muutoksia, ja nyt on poika aivan eri maata!

Ovet tai portaat ei tuota ongelmia ja hihnassakin Shaggy joskus innostuessaan saattaa jopa hieman vetää :D

Kaikenlainen ruoka maistuu hyvin, eikä ruokaa tarvi enää puolustaa. Jopa luita syödään yhdessä ilman kyräilyä.

Vieraisiin ihmisiinkin uskalletaan tutustua ja nautitaan rapsutuksista. Vaikka Shaggy luottaakin ihmisiin ja tulee kainaloon nauttimaan hellyydestä, tukeutuu se silti selkeästi enemmän Taraan ja Chiliin ja pysyttelee niiden lähettyvillä.
Lapset on vähän arveluttavia nopeissa nopeissa liikkeissään ja kirkuvina, mutta pieni varovaisuushan onkin tervettä nuorella koiralla.

Ikkunat ja peilit on jo kavereita, ja hesari tai känniset naapurit on ainoat joista täytyy joskus yöllä varoittaa.. mutta ei aina jaksa niistäkään :)

Sisäsiisteydessä on vielä harjoittelemista, mutta jopa täysin siistejäkin päiviä on - ja kakkaa ei enää tule sisälle kuin hyvin, hyvin harvoin.

Fyysinen kuntohan on myös jo aivan eri luokkaa! Korkeammallekin esteelle hypätään jos sieltä vain löytyy jotain mielenkiintoista ja podencojen perässä juostaan niin että hippulat vinkuu :)

Kaiken kaikkiaan Shaggy on aivan ihana, kiltti, suloinen ja rakastettava poika! Ja niin kovin pentu vielä!
Innostuessaan menee ihan mutkalle ja puskee päällään ja huitoo etutassuillaan suloisemmin kuin mikään olento tässä maassa!
Aamun Shaggy aloittaa tulemalla sängyn reunalta nuolemaan kasvoja ja hyppää pian kainaloon puskien.

Suihkussa käynti on edelleen inhottavaa, mutta kiltisti siihenkin alistutaan. Hoitotoimenpiteet on hankalia ainoastaan siitä syystä, että Säkki haluaisi leikkiä ja syödä kynsileikkurit :D

Shaggy on niin innostunut ja utelias kuin koiranpentu voi maailmasta olla! Kaikkea pitää haistaa ja maistaa (kallisarvoiset tavarat kannattaakin pitää pois ulottuvilta).

Jos meidän koirakiintiö ei olisi täynnä emme epäilisi hetkeäkään pitää itsellämme tätä kultaista ja kaikkien kanssa hyvin toimeen tulevaa pojua...
Mistä siis koti tälle jo vähän isolle koiranpennulle ?!?



Shaggyn strategiset mitat:
Säkä 50-52 cm
Paino 12,5 kg
Täydellinen siis minkä kokoiseen asuntoon tahansa ;)

1 kommentti:

  1. Voi kun tuo kuulostaa ja näyttää niin suloiselle koiralle <3 Toivottavasti sekin löytäisi oman kodin pian!

    VastaaPoista