tiistai 15. joulukuuta 2009

Maalla

Viikonloppuna saatiin taas vierailla Vesilahden perukoilla hyvän ystävän Reinon luona. Paikka on vanha maatila kirjaimellisesti keskellä metsää. Naapureita ei ole mailla eikä halmeilla, eikä todellakaan tarvi pelätä, että koirat jäisivät auton alle :D
2,5 tunnin ajomatka meni Shaggyltä hyvin - poitsu nukkui autuaasti koko matkan.

Niinpä päätimme sitten viimeinkin päästää Shaggynkin vapaaksi ensi kertaa aitaamattomalla alueella. Luoksetuloahan ollaan kovasti harjoiteltu ja testailtu Raasaaren kaltaisissa suurissa puistoissa. Taskut oli pullollaan Reinolta saatua palvattua peuran lihaa ja niin sitä kuitenkin pienellä jännityksellä päästettiin Shaggy irti.

Turvaliivi tietysti oli poitsulla päällä ja valjaat, joissa tunnistus-laatta. Aamulla oltiin furmattu vähän karvaa minigrip-pussiin siltä varalta, että on sitten antaa etsijäkoiralle haju tarvittaessa. Etsijäkoirakin meillä oli omasta takaa, kun Taran kanssa ollaan harrastettu koira-etsintää.
Aluksi meinasi Shaggy olla niin innoissaan tutkimassa uusia paikkoja, ettei olisi millään malttanut tulla heti käskystä, vaikkakaan ei pihasta pidemmälle mennyt. Ja tulihan tuo kyllä, mutta vähän ajan kanssa.. Pimeän tullen käytettiinkin Säkillä sitten pitkää liinaa.
Ensimmäisen illan jälkeen oli pihaan sen verran jo tutustuttu, että Shaggy malttoi tulla luokse välittömästi kutsusta. Poitsu pysyi hyvin tarkkaan Taran ja Chilin kannoilla ja koko ajan ihan pihapiirissä näkö-etäisyydellä.
Ja että kyllä olikin hauskaa! Ihana metsäinen paikka navettoineen ja latoineen oli koirille ihan huippu-juttu. Kaiken lisäksi oli vähän lunta, ja sekös kruunasi kaiken!
Pieni pakkanen ei Säkkiä haitannut lainkaan ja koirat viettivätkin sitten lähes koko viikonlopun ulkona. Itse ei oltu niin innokkaita ulkoilioita, mutta niin hyvin koirat pysyivät pihassa että annettiin niiden olla keskenään ulkona.
Välillä sitten kutsuttiin hetkeksi sisälle lepäämäään.

Vanhassa talossa ja hiljaisessa pihassa Shaggy pääsi harjoittelemaan laumanvartijan hommaansa ja oli heti äänessä jos joku nurkka natisi tai metsässä oksat rapisi. Mutta kyllähän tonne maalle ääntä mahtuu!
Sisäsiisteyden puolestakin viikonloppu meni paremmin kuin hyvin.
Vielä maantai-iltanakin koirat oli niin väsyneitä viikonlopun riehumisen jälkeen ettei tarvinut edes ajatella koirikseen menemistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti